Зернини досвіду дають щедрий врожай

22.03.2017 11:14

«2016-2017 н.р. – рік сучасного уроку!»- під таким девізом у ДПТНЗ «Луцьке вище професійне училище» проходить цикл відкритих уроків, на яких викладачі та майстри виробничого навчання демонструють інноваційні методи роботи з учнями, інформаційно-комунікаційні технології, зрештою, свої творчі здібності.

Нещодавно відкритий інтегрований урок провела викладач української  мови та літератури Пальчук Любов Василівна.  На уроці була висвітлена тема, яка не залишає байдужим жодного українця – голодомор в Україні. Урок позакласного читання «Страждання матері – страждання України» (за романом Уласа Самчука «Марія») був проведений на високому науково-методичному, літературознавчо-історичному, естетичному рівнях. Вразили присутніх майстерна декламація викладачем поезії Д. Білоуса «Ти кажеш – не було голодомору?», виставка творів Уласа Самчука, естетичне оформлення кабінету

Учні демонстрували випереджувальні завдання, слухали розповідь учениці за сюжетом роману Уласа Самчука «Марія», яка супроводжувалась асоціативною презентацією.

Повчальним був виступ викладача історії Овсяннікова Валерія Миколайовича, який подав історичну довідку, вказав причини виникнення голодомору в Україні 1932-1933 рр. та наслідки примусової колективізації.